Jan Molič publikováno 15. 3. 2021 v 14:37

Novinky jaro 2021

Opět pro Vás máme několik novinek:

Přeložka potrubí na hřišti ZŠ

Belveder

Jelikož se konečně začalo s rekonstrukcí hřiště, bude se nahrazovat také 100m našeho vodovodu, který tudy prochází. Firma zatím odhalila část současného potrubí u plotu (viz obrázek). Jestli se to stihne do konce března, je otázkou. Samozřejmě to ohrožuje zásobování vodou.

Zprovozníme čerpání pitné vody

Abychom měli rezervu, budeme v nouzi přečerpávat pitnou vodu do systému užitkové vody. Čerpat vodu zatím zkusíme ze stávající přípojky u WC a teprve kdyby se ukázalo, že to nestačí, tak bychom vytvořili zvláštní přípojku.

Bazény

Letos musíme změnit praxi minulých let. Především už nelze nechat po kolonii jezdit těžká auta, například hasičské cisterny. Ukazuje se, že to ničí elektrické kabely. Kus uličky u brány 6 a skoro celá vedlejší ulička fungují bez jedné fáze. K těm bazénům se ještě vrátím ve zvláštním emailu.

Napuštěné IBC nádrže

Děkuji všem, kteří na zimu nevypustili své IBC nádrže (to jsou ty v hranaté kleci). Už šest let se mi potvrzuje, že mráz v Praze není tak silný, aby je poškodil. Ani letos, kdy teplota klesala k -18 stupňům. Plná nádrž na jaře znamená, že nebude nutno ji hned zkraje sezony napouštět, a tudíž to podstatně sníží odběr vody. Totéž platí o napuštěných bazénech přes zimu.

Štěrk

Možná jste si všimli, že vedle WC jsou dvě hromady štěrku. Je tam pro všechny, kdo si chtějí vyspravit cesty u zahrádek, případně před branami.

Legalizace potrubí užitkové vody

Asi největší investiční akcí za dlouhé roky bude legalizace našeho vodovodu. Jedná se o ten vodovod, na němž se momentálně dělá přeložka na hřišti ZŠ. Jde o to, že vodovod není zapsán v katastru. Právě to bychom chtěli změnit. Loni bylo s městem předjednáno, že do katastru bude zaneseno nejen potrubí v délce asi 1 km na městských pozemcích, ale také čerpací stanice v Belvederu a přilehlé prameniště (viz obrázek - to je ta stavba u jezírka).

Dostávat novinky e-mailem

Chcete dostávat novinky z naší zahrádkářské osady e-mailem?

Tento web používá soubory cookie, které mu pomáhají poskytovat, chránit a zlepšovat služby. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.